„Ziua Culturii Nationale” sarbatorita si la Colegiul Tehnic Turda

Ziua de 15 Ianuarie marcheaza din acest an si „Ziua Culturii Nationale”. Aceasta zi are insa o semnificatie mult mai aparte in sufletele romanilor. Pe data de 15 ianuarie 2014 sarbatorim 164 ani de la nasterea celui mai mare poet national, prozator, dramaturg şi jurnalist, Mihai Eminescu.

Aceasta zi cu o semnificatie deosebita a fost sarbatorita si la Colegiul Tehnic Turda cu mare fast, unde elevii de la corul scolii coordonati de prof, Sarb Ioana au prezentat un impresionant recital in amintirea celei mai importante voci poetice ale literaturiii romane. Pe acorduri muzicale de exceptie acompaniati de preotul Sebastian Zahan, elevii au cantat si recitat unele dintre cele mai frumoase creatii literare ale marelui poet („Luceafarul”, „Dintre sute de catarge”, „Glossa”, „Oda (in metru antic), etc).

Scopul activitatii a fost pe langa cel artistic-recreativ si acela de a face cunoscut printre elevi dubla semnificatie a zilei de 15 ianuarie, dezvoltarea sentimentelor de dragoste faţă de valorile naţionale şi faţă de carte, respectiv, dezvoltarea expresivităţii şi a simţului artistic prin abordarea creaţiei eminesciene.

La activitate au fost invitati elevii scolii si corpul didactic al liceului nostru.

Andreea Florea

DSC04166 DSC04168

DSC04167

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s