Daruim, invatam, aplicam – doua generatii aceleasi pasiuni

Un nou parteneriat de aceasta data realizat cu Scoala Gimnaziala „Teodor Murasanu” in cadrul Saptamanii „Scoala altfel” a adus impreuna copiii din doua generatii gimnaziu-liceu si a facut posibila descoperirea unor pasiuni comune si constientizarea afectivitatii de grup ca suport de prietenie.

Scopul acestei colaborări a fost acela de a determina elevii să se implice activ în diverse activităţi creative care vizează atât pasiunile acestora ȋn domeniul tehnologiei, IT, a roboticii şi programărilor, cât şi aspecte legate de responsabilizarea socială, de a conştientiza importanţa pe care trebuie să o acordăm celor din jurul nostru în special celor implicaţi ȋn situaţii de urgenţă, de risc, să înveţe să acţioneze, să intervină şi să acorde măsurile de prim ajutor până la sosirea ambulanţei.

Avantajele elevilor implicaţi în astfel de activităţi de voluntariat variază de la satisfacţia personală, la dobândirea de experienţă în viitorul domeniu de activitate, la familiarizarea cu diferite sisteme operaţionale şi cu instituţii şi/sau structuri organizaţionale, la crearea de prietenii si contacte profesionale utile, până la găsirea unui loc de muncă pe baza experienţei dobândite ca voluntar. Avantajele voluntarilor au, în general, efect pe termen lung şi, în mod cert nu sunt de natură materială. Activitatea propusă de noi si-a propus să crească impactul, să  faciliteze accesul la informaţii complete şi să întărească pe cât posibil cunoştinţele elevilor ȋn diverse domenii ale stiintei.

La activitate au participat elevii din clasa a VI – a A de la Scoala Gimnaziala „Teodor Murasanu” Turda coordonati de prof. Buzila Cristina si elevi voluntari din calsele XI A si XII A de la Colegiul Tehnic Turda coordonati de prof. Boaru Mariana, Florea Andreea, Oprea Daniela si Sirb Ioana, precum si copiii de la Unitatile de  Tip Familial Turda Directia Generala Protectia Copilului Cluj.

Pe parcursul activitatilor elevii au manipulat miniroboteii, au invatat despre cum sa acorde primul ajutor, au realizat obiecte hand-made decorative in atelierele de creatie, au vizitat laboratoarele de electronica unde au avut posibilitatea sa realizeze circuite electrice sub indrumarea prof. Baras Ciprian, in  laboratorul de mecanica unde au aflat lucruri noi despre istoria automobilului  prezentare facuta de prof. Fodorean Aurel si Duca Augustin, au servit sandwichuri si clatite in cantina scolii si au cantat acompaniati de prof. Vesa Olimpiu si au participat la un mini campionat de fotbal gimnaziu-liceu sub indrumarea prof. ros Corneliu.

Multumim elevilor si profesorilor pentru implicare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s