Arta, Cultura si Educatie

  Lansare de carte          

1497818_779341752091742_1661840431_o

Joi 12.12.2013 ora 17.00  in Sala Mare a Primariei dr.prof. Mihai Razvan Neagu, profesor de istorie la Colegiul Tehnic Turda a lansat cartea  ”Politica beneficială a papalității de la Avignon în Transilvania 1305-1378”,  prin care a reusit sa finalizeze cu succes o prima etapa a vietii sale profesionale, perioada doctorala.

In cartea prezentata, prof. dr. Mihai Razvan Neagu reuseste sa aprofundeze un subiect care nu a mai fost abordat de mai bine de 60 de ani. Taramul Transilvanean un loc al multiculturalitatii care se leagă prin zeci de fire instituţionale de Europa. Tot din aceasta aparitie editoriala de exceptie se poate afla despre Papii care au reusit pentru prima data sa uneasca Europa printr-o politică care era aceeaşi şi în Spania şi în Transilvania. Lucrarea realizeaza o prezentare incitanta despre trecutul istoric al Transilvaniei din perioada medievala si ne reaminteste despre orasul nostru – Turda, care a fost cea dintâi localitate din Transilvania menţionată într-o diplomă, într-un document medieval.

Lucrarea profesorului dr. Neagu Razvan condimenteaza putinele  studii despre această perioadă, in care politica papalităţii era una universală.

La eveniment au participat prof.univ. dr Nicolae Edroiu, directorul Institutului de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca, membru corespondent al Academiei Române, conf.univ. Şerban Turcuş, prof.univ.dr. Călin Felezeu, decanul facultăţii de Psihologie  şi Ştiinţe ale Educaţiei Cluj, precum si consilerii locali Cristian Felezeu, Ovidiu Micu, Nicolae Panait.

images

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s